محمود واعظي در نشست خبري بيست و دومين نمايشگاه مطبوعات درباره طرح مجلس براي آزادسازي پهناي باند و تصميم وزارت ارتباطات در اين زمينه اظهار کرد: مسئله پهناي باند تا الان براساس ابلاغي که از گذشته بوده هست و بر مبناي آن پهناي باند توليدي داخل آزاد است.
وايمکس نيوز- وي افزود: اما پهناي باندي که از خارج وارد مي شود بايد مراحل مختلفش را بگذراند زيرا در زمينه آزادسازي آن بايد مسايل نظارتي و امنيتي حل شود لذا فعلا رويه همان رويه سابق است.
او خاطر نشان کرد: اگر در اين زمينه بخواهد تغييراتي ايجاد شود مجلس و شوراي امنيت ملي بايد کارهايش را پيگيري کنند.
واعظي در پاسخ به سوال خبرنگار تسنيم مبني بر اينکه توافق اپراتور چند مليتي MTN با ايرانيان نت به کجا رسيد؟، گفت: قرارداد آنها هنوز قطعي نشده است و بايد منتظر ماند تا به نتيجه نهايي برسد.
وي ابراز کرد: ايرانيان نت و ام تي ان هر کدام براي توافق داراي دو خواسته جداگانه هستند اما خودسته هيچکدام تأمين نشده است.
وزير ارتباطات همچنين گفت: اين دو شرکت تاکنون روي فروش 49 درصد سهام به MTN توافق رسيده اند اما تا حال حاضر بيش از 50 درصد سهام ايرانيان نت در اختيار اين شرکت است.
وزير ارتباطات درباره پايان مهلت اعلام دارندگان پروانه MVNO و دليل اعلام نشدن اسامي آنها نيز گفت: تا جاييکه اطلاع دارم بالغ بر 90 درصد کارهاي اجرايي اين موضوع انجام شده است.
او درباره تغيير در فروش تلفن هاي ثابت از شيوه قسطي به نقدي که چندي پيش تسنيم به آن پرداخت، گفت: در ارتباط با تعرفه تلفن ثابت، مصوبه اين هست که رقم فروش 100 هزار تومان نقدي و باقي اقساط طي 36 ماه باشد و هيچ بخشي از مخابرات نمي تواند خلاف اين عمل کند.
وي افزود: اما برخي مشترکان ترجيح مي دهند با توافق مخابرات به جاي پرداخت 100 هزار تومان قسطي، هشتاد هزار تومان نقدي بپردازند که اين مشکلي ندارد اما نبايد اجباري باشد.
واعظي درباره رقم انتقال خطوط تلفن ثابت مخابرات نيز گفت: اين شرکت انتقال را نمي تواند به قيمت جديد حساب کند و بايد همان چهار پنج هزار تومان سابق باشد. هر اپراتوري چه ثابت و چه سيار خارج از مفاد قانوني عمل کند، مشمول جرايم رگولاتوري خواهد شد.
وي درباره اقدامات انجام شده در حوزه ارتباطات براي ايام اربعين حسيني نيز گفت: از دو سال گذشته کميته اي در اين زمينه تشکيل شده است که کل مشکلات مرروط به اين ايام را مورد بررسي قرار مي دهد و اميدواريم امسال هم با هماهنگي هايي که انجام شده است، هم در ارتباط با تلفن و هم اينترنت مشکلات نسبت به سنوات قبل کمتر باشد.
وي افزود: امروز وزير ارتباطات عراق به همين منظور به ايران مي آيد.
وي درباره اينکه چرا علي رغم وعده هاي مکرر از ابتداي دولت يازدهم اما کاربران طعم کاهش قيمت اينترنت را نمي چشند، گفت: در اين زمينه يک بار کاهش 20 درصدي را براي مردم و شرکت هاي اينترنتي اعمال کرديم و يک سال و نيم قبل هم قيمت هر گيگابايت حجم اينترنت را از 4500 به 3500 تومان رسانيديم.
او افزود: با اين،حال کاهظ دوباره اي داظتيم و اکنون نرخ هر گيگ به 2950 تومان تقليل يافته است که طبق مصوبه کميسيون تنظيم مقررات ارتباطات اين کاهش براي کاربران پرمصرف حدود 33 درصد به نسبت قبل و براي کاربران با مصرف خرد حدود 17 درصد خواهد بود.
وزير ارتباطات اذعان کرد: در ارتباط با اينترنت موبايل هم همين کاهش ها را داشته ايم به گونه اي که در گذشته رقم هر کيلوبايت 14 ريال بود اما اکنون به 4 ريال رسيده است. با اين حال اگر هنوز مردم طعم کاهش را در شرکت هاي نمي چشند با تلفن 195 تماس بگيرند.
او درباره دلايل رفع فيلتر نشدن فيس بوک و توييتر برخلاف آنچه از دولت يازدهم انتظار مي رفت هم گفت: کميته تعيين مصاديق محتواي مجرمانه در اين زمينه تصميم گرفته و خودش بايد رفع فيلتر کند. از ابتداي دولت گفتيم آن شبکه هايي که مورد نظر و استفاده گسترده مردم است بايد آزاد بماند و تاکنون نيز به تعهد خود وفادار بوده ايم.
منبع: تسنيم